Οργανωτική Επιτροπή


Καθηγητής Δρ. Σωτήριος Δεσπότης – Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας

Αν. Καθηγήτρια Δρ. Κίρκη Κεφαλέα – Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας

Δρ. Παναγιώτης Σταματόπουλος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής – Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας


Βασικές Πληροφορίες


Το Διεθνές Συνέδριο για το Ολοκαύτωμα οργανώνεται από το  Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα εστιάσει στην παρουσίαση τόσο του ιστορικού όσο και του πολιτιστικού πλαισίου (αρχαίες, μεσαιωνικές και σύγχρονες διώξεις κατά των Εβραίων, ανατροπή μέσω της τέχνης και της λογοτεχνίας κ.ο.κ.), καθώς και στη σημασία του βιβλικού όρου ὁλοκαύτωμα και τις κοινωνικές, θεολογικές και εκπαιδευτικές επιπτώσεις της Σοά (שואה) στο σύγχρονο κόσμο.

Επιπλέον, με τη χρήση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ακαδημαϊκής υποδομής, όπως παρέχεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το περιεχόμενο του Συνεδρίου θα είναι διαθέσιμο σε σχολεία και στο ευρύ κοινό, με τη χρήση της ασύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Δήλος και με την ψηφιακή έκδοση των πρακτικών.

Η στοχοθεσία του Συνεδρίου συνάδει με τις ιδρυτικές αξίες του Τμήματος, ήτοι το διάλογο για τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα. Θα παρουσιαστεί σημαντική έρευνα, προσβάσιμη στο ευρύ κοινό. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος (ακαδημαϊκή έρευνα και εκπαιδευτική αξία), οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μία γενική προσέγγιση στο θέμα τους και η στοχευμένη έρευνά τους θα δημοσιευτεί σε πρακτικά, μετά το πέρας του Συνεδρίου.

Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Αγγλική. Το Τμήμα θα διαθέσει στο κοινό επιλεγμένες μεταφράσεις ή περιλήψεις στην Ελληνική. Η είσοδος είναι ελεύθερη και, κατόπιν αίτησης στη Γραμματεία του Συνεδρίου, θα εκδοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Επικοινωνία


    Οργάνωση:

    Υπό την Αιγίδα:


    With the support and collaboration of